Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

χαλβάς σιμιγδαλένιος

Πολύ εύκολη συνταγή,γρήγορη,με απλά και οικονομικά υλικά που αρέσει σε όλους!!!Είναι και νηστίσιμη και τώρα για την Σαρακοστή είναι ο,τι πρέπει.


Υλικά : 1 φλυτζ. ηλιέλαιο ή μαργαρίνη
             2 φλυτζ. σιμιγδάλι χοντρό
             2 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
             4 φλυτζ. νερό
             1/2 κουτ. γλ. κανέλα (σκόνη)


             1/4 κουτ. γλ. γαρίφαλλο (σκόνη)
             1/2 φλυτζ. αμύγδαλά ασπρισμένα (προαιρετικά)
             1/2 φλυτζ. σταφίδες (προαιρετικά)


Εκτέλεση : Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό,τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν και κλείνουμε τη φωτιά.Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή τη μαργαρίνη και αφού καψει λίγο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μη μας καεί.Θέλουμε να καβουρντιστεί το σιμιγδάλι αλλά όχι να καεί.Ρίχνουμε και την κανέλα με το γαρίφαλλο και τους ξηρούς καρπούς.΄Επειτα,με προσοχή,ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι το σιρόπι (μεγάλη προσοχή γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καείτε,στην ανάγκη κατεβάστε την κατσαρόλα απ' την φωτιά για λίγο) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς μας.Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και τον σκεπάζουμε με μια πετσέτα έως να κρυώσει λίγο.Τέλος τον τοποετούμε σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά.΄Οταν έρθει η ώρα να τον σερβίρετε,ξεφορμάρετέ τον σε μια πιατέλα και εάν θέλετε το πασπαλίζετε με λίγο κανέλα.Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένος καλά με μεμβράνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...