Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

γιγαντες

Για τους γιγαντες
  • 500 γρ. γίγαντες
  • 1 κρεμμυδι ολόκληρο
  • 4-5 φύλλα δαφνης
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σελινο
για την σαλτσα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ελαιολαδο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 3 καρότα κομμένα σε φετούλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. παπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ πελτε ντοματας
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. ζαχαρη 
  • Αλάτι / πιπερι
εκτελεση
Για τους γιγαντες
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε χλιαρό νερό με τα φύλλα δαφνης. Το επόμενο πρωί πρέπει να έχουν διπλασιάσει τον όγκο τους. Στραγγίζουμε και βράζουμε σε χύτρα ταχύτητας για 30 λεπτά με ζεστό νερό, τα φύλλα δάφνης, τα καρότα και το κλωνάρι σελινο. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα λαχανικά και τα φύλλα δάφνης.Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμυδι στο ελαιολαδο, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τα καρότα. Διαλύουμε τον πελτέ στο ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ντοματα, τον πελτέ με το ζωμό, τη ζαχαρη, την παπρικα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπερι.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τους γίγαντες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε τους γίγαντες σε πήλινο και σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα με σαράντα λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...