Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Νηστισιμα κουλουρια με κρασι (τελεια)


  • 2½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • ½ φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο όσο σηκώσει
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική
  • ½ φλ. τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο
Σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και
το ελαιόλαδο και με σύρμα τ' ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό. Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια. Πλάθουμε σε πλεξίδα. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.
Ειναι πραγματικα τελεια κουλουρια!!! Τα αγαπημενα μου,τα φτιαχνω συχνα! Ειναι της Αργυρως Μπαρμπαρηγου,αν θελετε περισσοτερες δικες της συνταγες εδω http://argiro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...