Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Σπιιτικη κετσαπ

Υλικα: 12 ωριμες ντοματες
            3 μεγαλα ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
            2 σκελιδες σκορδο λιωμενες
            4 κουτ.σουπας ελαιολαδο
            2 κουτ.σουπας αλατι
            λιγο μαυρο πιπερι
            100ml ξιδι απο λευκο κρασι
            3 κουτ.σουπας ζαχαρη
            1/4 κουτ.σουπας κανελα
            1 κουτ.σουπας μουσταρδα
            (προεραοτικα,αν σας αρεσει 1/4 κουτ.γλυκου μοσχοκαρυδο)
Εκτελεση:Χαραζουμε τις ντοματες στο κατω μερος και τις
βυθιζουμε σε ενα μπολ με βραστο νερο για λιγοτερο απο 1 λεπτο.Επειτα τις ξεφλουδιζουμε και τις κοβουμε σε μεγαλα κομματια.Σε μια βαθια  κατσαρολα ριχνουμε το ελαιολαδο και τις ντοματες  και μαγειρευουμε σε χαμηλη φωτια για 15-20 λεπτα. Πολτοποιοουμε τις ντοματες μαζι με το ελαιολαδο σε ενα μουλτι (η σε μυλο λαχανικων) και ριχνουμε τον πολτο μαζι με τα υπολοιπα υλικα ξανα στην κατσαρολα.Μολις παρουν μια βραση ,χαμηλωνουμε την φωτια και σιγοβραζουμε  για 3-4 ωρες μεχρι η κετσαπ να δεσει και να πηξει. Βαζουμε την κετσαπ σε αποστειρωμενα βαζακια οσο ειναι ζεστη ακομα.Συντηρειτε στο ψυγειο για ενα μηνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...