Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Σπυρωτό πιλάφι

Αν θέλετε το ρύζι σας να γίνει ιδιαίτερα σπυρωτό,φροντίστε πριν το βράσετε να το βάλετε σε ένα σουρωτήρι και να το ξεπλήνετε με πολλά νερά.Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο,ξεπλύνετέ το ξανά με ζεστό νερό.Με αυτό τον τρόπο
θα έχετε ένα σπυρωτό πιλάφι.Κι αυτό γιατί το νερό βοηθάει να απομακρυνθεί εντελώς το άμυλο και η κόλλα απ' το πιλάφι,που το λασπώνουν.Αυτός ο τρόπος,όμως,δεν ενδείκνυται όταν μαγειρεύετε πιλάφι σε ζωμό,γιατί απ' τη στιγμή που θα ξεπλυθεί,θα γίνει άνοστο.Μπορείτε να τον εφαρμόζετε σε νερόβραστο ρύζι,το οποίο θα συνοδευτεί μετά το μαγείρεμα με κάποια σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...