Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Το εθιμοτυπικό φαγητό της 25ης Μαρτίου,της ημέρας του Ευαγγελισμού.

Υλικά : μπακαλιάρος αλμυρός
            1 κουτάκι μπύρα
            αλεύρι για όλες τις χρήσεις
            ελαιόλαδο

για την σκορδαλιά : 5-6 μέτριες πατάτες βρασμένες
                                1 κεφάλι σκόρδο (χωρίς τις φυτρούλες εσωτερικά απ' τις σκελίδες)
                                1 φλυτζ. του καφέ ξίδι
                                1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
                                1/2 κουτ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση :Αφαιρούμε την πέτσα απ΄τον μπακαλιάρο
και τον κόβουμε σε μερίδες,τον βάζουμε σε νερό για να ξαλμυριστεί για 24-36 ώρες,το οποίο πρέπει να αλλάξουμε 3-4 φορές.Ετοιμάζουμε το κουρκούτι,σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μπύρα και τόσο αλεύρι ώστε να γίνει ένας ωραίος χυλός που να κολλάει στον μπακαλιάρο και να μην τρέχει.Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγο.Προσοχή γιατί πιτσιλάει πολύ.
Για την σκορδαλιά,πέρνουμε τα σκόρδα και τα πολτοποιούμε στο γουδί ή στον ψιλό τρίφτη.Αφού έχουμε πολτοποιήσει και τις πατάτες με την πρέσα ή το πηρούνι τις ρίχνουμε στο σκόρδο και συνεχίζουμε το χτύπημα στο γουδί ή με το μίξερ και συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλάτι και λίγο λίγο το ξίδι και το λάδι.Καλό είναι η σκορδαλιά να μείνει μία μέρα στο ψυγείο.

Καλοφάγωτο,Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου να 'μαστε καλά!Και αύριο με υγεία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...