Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

ευκολη χορτοπιτα (νηστισιμη) χωρις φυλλο

Υλικα:1 πρασο ψιλοκομμενο
          1,1/2 κιλο σπανακι ψιλοκομμενο(φρεσκο ή καταψυγμενο)
          1 ματσακι ανιθο
          6 φρεσκα κρεμμυδακια
          2 κουτ.σ.αλατι
          4 φλυτζ.τσαγιου
αλευρι(για ολες τις χρησεις)
          200ml ελαιολαδο
          1 κουτ.γ.πιπερι
          1/2 κουτ.γ.κανελλα
          1/2 κουτ.γ.μπαχαρι
          1 κουτ.γ.παπρικα γλυκια
          1 φλυτζ.τσαγιου νερο
Εκτελεση:Πλενουμε πολυ καλα τα χορταρικα μας και τα ανακατευοθμε ολα μαζι σε μια μεγαλη λεκανη.Προσθετουμε αλατι και τα τριβουμε με τα χερια μας,μεχρι να μαραθουν.Επειτα ριχνουμε το μισο ελαιολαδο ,το νερο ,τα μπαχαρικα,το αλευρι και ανκατευουμε πολυ καλα για να ενωθουν.Παιρνουμε ενα ταψι λαδωνουμε λιγο την επιφανεια,στρωνουμε μεσα το μειγμα και το χαραζουμε ελαφρως.Το παχος της πιτας δεν πρεπει να ξεπερναει τα 3εκατοστα.Περιχυνουμε με το υπολοιπο ελαιολαδο και ψηνουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για μια ωρα.
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...