Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Κοτόπουλο σχάρας με πικάντικο γλάσο

Υλικά (για 6 άτομα) : 2 κοτόπουλα (ανοιγμένα και ελαφρώς χτυπημένα ίσα να σπάσουν τα κοκκαλάκια της πλάτης) ή στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
                                   3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
                                   χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
                                   θυμάρι,αλάτι
            για το γλάσο : 4 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
                                   1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
                                   λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
                                   1 κουτ. σούπας σόγια σος
                                   1 κουτ. γλ. μαύρη ζάχαρη
                                   χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση : Παίρνετε τα κοτόπουλα και τα πλένετε πολύ καλά.Σε ένα μπόλ
ρίχνετε το ελαιόλαδο,το χυμό λεμονιού,το θυμάρι,το αλάτι και τα μαρινάρετε μία ώρα περίπουΣτο μεταξύ ανάβετε τα κάρβουνα (εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα του φούρνου σας).
Σε ένα δεύτερο μπόλ προσθέτετε τη μουστάρδα,το σκόρδο,το τζίντζερ,τη σόγια σος,τη μαύρη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.Τα ανακατεύετε πολύ καλά μεταξύ τους.
Τοποθετείτε τα κοτόπουλα ξαπλωτά στη σχάρα.Όση ώρα ψήνονται τα περνάτε απαλά με τη πικάντικη σάλτσα για να κάνουν την τραγανή κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...