Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Κλασικη σαλτσα ντοματας

Για την σαλτσα ντοματας θα χρειαστουμε:
            3 κιλα ωριμες ντοματες
           6 κουτ.σουπας ελαιολαδο
           3 μικρα ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
           4 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
           1 κουτ.σουπας ριγανη
           αλατι / πιπερι
Εκτελεση: Χαραζουμε σταυρωτα τις ντοματες και τις
βυθιζουμε σε ενα μπολ με βραστο νερο για λιγοτερο απο ενα λεπτο.Στην συνεχεια τις βγαζουμε και αφαιρουμε την πετσα τους με ενα μαχαιρι η με το χερι μας.Τις κοβουμε καθετα στα δυο και με ενα κουταλακι  του γλυκου αφαιρουμε τα σπορια και το χυμο τους.Ψιλοκοβουμε την σαρκα τους.Ζεσταινουμε το ελαιολαδο σε μια κατσαρολα και σοταρουμε σε μετρια φωτια τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια και τις σκελιδες σκορδου μεχρι να μαλακωσουν.Προσθετουμε τις ψιλοκομμενες ντοματες,ανακατευοντας καλα και αφηνουμε να παρουν μια βραση.Χαμηλωνουμε την φωτια και σιγοβραζουμε για 50-60 λεπτα μεχρι να εξατμιστουν τα πολλα υγρα(θα πρεπει να μειωθουν στο μισο).Προσθρτουμε αλατι και πιπερι και ανακατευουμε.Λιγο πριν αποσυρουμε απο την φωτια,προσθετουμε στην σαλτσα την ριγανη. Αφηνουμε την σαλτσα να κρυωσει και επειτα την βαζουμε σε αποστειρωμενο γυαλινο βαζο.Η σαλτσα ντοματας συντηρειτε στο ψυγειο 4 ημερες και στην καταψυξη 4 μηνες.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...