Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

τι να κανετε με τα καλαμαρακια κονσερβας


Καλαμαράκια κοκκινιστά

Υλικά:
  • 2 κουτιά καλαμαράκια (κονσέρβας)
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 6 φρέσκιες ντομάτες, ώριμες για σάλτσα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από την πένα (κόκαλο) και τα σοτάρετε με το λάδι, μαζί με τα κρεμμύδια σε μια ρηχή κατσαρόλα.
  • Όταν σωθεί το ζουμί τους προσθέτετε την ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη και λίγο νερό. Μπορείτε να προσθέσετε και το ζουμί της κονσέρβας για πιο πικάντικη γεύση.
  • Τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για τρία τέταρτα της ώρας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τα σερβίρετε όπως είναι ή τα συνοδεύετε με ρύζι άσπρο, σπυρωτό που το έχετε βράσει σε νερό με αλάτι και το έχετε στραγγίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...