Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

πατατοσαλατα


Υλικά:


  • 3 μεγαλούτσικες πατάτες
  • Ένα μικρό ξερό κρεμμύδι και δύο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 50 gr έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πρέ

    Εκτέλεση:


    • Πλένουμε προσεκτικά τις πατάτες, αλλά δεν τις καθαρίζουμε.
    • Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 1000 ml νερό.
    • Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας και ρυθμίζουμε το διακόπτη στη μέγιστη θερμοκρασία.
    • Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
    • Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
    • Τις αποφλοιώνουμε με ένα μαχαιράκι.
    • Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα.
    • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε πάνω στις πατάτες.
    • Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Τα ανακατεύουμε καλά.
    • Γαρνίρουμε με το μαϊδανό και σερβίρουμε.
    Για καλύτερη γεύση οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές όταν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...