Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Λαγάνα

Υλικά : 20 gr μαγιά νωπή ή 2 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
            1/2 φλυτζ. χλιαρό νερό
            1 kgr αλεύρι χωριάτικο ή μαλακό
            1 κουτ. σούπας αλάτι
            2 κουτ. σούπας λάδι ή μαργαρίνη λιωμένη
            2 κουτ. σούπας ζάχαρη
            σουσάμι
Εκτέλεση : Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό,ρίχνουμε λίγο απ' το αλεύρι,να γίνει ένας πηχτός χυλός,τον σκεπάζουμε με μεμβράνη και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12 ώρες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκανίτσα κια κάνουμε στο κέντρο μια λακκουίτσα,ρίχνουμε τη ζάχαρη,το λάδι,τη μαγιά και 2 κούπες χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε,παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω,ώσπου να επιτύχουμε μια μαλακή ζύμη,ελαστική και εύπλαστη.Τη χωρίζουμε σε 3 μπάλες,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Πατάμε την κάθε μπάλα με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε 3 πίτες.Τις βάζουμε σε ταψιά,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Τις πατάμε με τα δυο μας δάχτυλα,κάνοντας βαθιές λακκούβες σε όλη την επιφάνειά τους.Τις ψεκάζουμε με νερό και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...