Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Μαρμελαδα μπανανα


Υλικά

5 μπανάνες ώριμες

3 κουταλιές σούπας φρέσκος χυμός λεμόνι

2/3 φλυτζανιού χυμός ροδάκινο

1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση


Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και με ένα πηρούνι λιώστε τις για να υπάρχουν και μικρά κομματάκια μπανάνας. Τοποθετήστε τις μπανάνες σε μια κατσαρόλλα με το χυμό λεμόνι, το χυμό ροδάκινο, τη ζάχαρη  μέχρι να παρει μια  βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε  τη μαρμελάδα για 30 λεπτά μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος πολτός ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα και αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Με ένα κουτάλι την βάζετε σε βάζα αφού πρώτα τα έχετε αποστειρωμένα. Μην γεμίσετε μέχρι πάνω τα βάζα. Αφήστε τη μαρμελάδα δροσερή στη θερμοκρασία δωματίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...