Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Γλυκο με ινδοκαρυδο

1φλυτζ τσαγιού αλεύρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμένο
1 φλ τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
1 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο
1 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ τσαγιού ινδική καρύδα
1 κεσεδάκι [200]γρ γιαούρτι
4 αυγά χωρισμένα
20γρ.1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι
καρύδα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε στο μίξερ βούτυρο και ζάχαρη χτυπαμε να γίνουν αφράτα,προσθέτουμε ενα ενα τους κρόκους.μετά το γιαούρτι ,το ξύσμα,τις βανίλιες, το μπέκιν πάουντερ και την καρύδα ενώ συγχρόνως χτυπώ με το μίξερ.Εχουμε χτυπήσει τα ασπράδια χώρια σε μαρέγκα .Τελος προσθέτουμε διαδοχικα λιγο μαρεγκα λιγο σιμιγδάλι και λιγο αλεύρι .Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι μικρό αφού το έχετε βουτυρώσει.Το ψήνετε στους 170 με αέρα, αν δέν έχετε αέρα στούς 180 ώσπου να ψηθεί κ να το δείτε να ξεκολήσει γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού,μόλις το βγάλουμε από το φούρνο όπως ειναι καυτό το χαράζουμε σε ρόμβους και το περιχύνουμε με το σιρόπι πολύ προσεκτικά με μια κουτάλα σιγά σιγά να μην το διαλύσετε.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
βράστε τα υλικά για 10 λεπτά και περιχύστε καυτό γλυκό ,καυτό σιρόπι! Πασπαλιστε το με λιγο ινδοκαρυδο και ειναι ετοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...