Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σε αυτην την συνταγη δεν υπαρχουν συγκεκριμενα υλικα.Μπορειτε να βαλετε οτι λαχανικα σας εχουν περισσεψει απο αλλες συνταγες,η λαχανικα τις επιλογης σας.εγω συνηθως χρησιμοποιω ολα η καποια απο τα παρακατω: κρεμμυδι,πιπερια,πατατα,καροτο,πρασο,σελινο.Βαλτε σε μια κατσαρολα τα υλικα που εχετε επιλεξει.Προσθεστε νερο μεχρι που να τα σκεπαζει.Βραστε τα λαχανικα σκεπασμενα σε μετρια φωτια για περιπου μια ωρα.Προσθεστε λιγο ελαιολαδο,αλατι,πιπερι κ αρωματικα της επιλογσς σας(ριγανη,δαφνη,δυοσμος,θυμαρι).Αφηστε να βρασουν αλλη μιση ωρα σε πιο δυνατη φωτια,με ανοιχτο καπακι.Αφηστε τον ζωμο να κρυωσει και σουρωστε τον μεσα απο μια σιτα,πιεζοντας τα λαχανικα για να βγαλουν ολο τους το ζουμι.Αδειαστε το ζωμο σε παγοθηκες και βαλτε τον στην καταψυξη.Θα διατηρηθει περιπου δυο μηνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...