Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Πάστα Φλώρα

Υλικά : 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
             1/2 πακέτο μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
             1 ποτήρι ζάχαρη
             1 βανίλια
             2 αυγά
             1/2 βάζο μαρμελάδα της επιλογής μας (προτείνουμε βερίκοκο ή κεράσι)
Εκτέλεση : Σε μία λεκανίτσα δουλεύουμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει σαν κρέμα,έπειτα ρίχνουμε τα αυγά,τη βανίλια και σιγά-σιγά το αλεύρι και φτιάχνουμε μια ωραία μαλακή ζύμη.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας ή τη φόρμα μας τοποθετούμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας έτσι ώστε να καλυφθούν εως ένα σημείο και τα τοιχώματα,στο μεταξύ έχουμε κρατήσει λίγο από τη ζύμη μας για τα κορδονάκια.Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα μας και τη στρ'ωνουμε ομοιόμορφα,στη συνέχεια φτιάχνουμε τα κορδονάκια και τα τοποθετούμε πανω απ' τη μαρμελάδα σταυρωτά.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...